بهترین زمان شارژ کپسول آتش نشانی را هنگام بازرسی فشارسنج می توان فهمید. به محل سوزن فشار نگاه کنید. اگر سوزن در ناحیه سبز فشار سنج باشد، کپسول آتش نشانی به درستی تحت فشار قرار می گیرد تا انتظارات لازم در زمان مناسب را برآورده کند. گیج فشار نیز فشار مورد نیاز برای آن خاموش کننده را نمایش می دهد.
اگر خاموش کننده نیاز به شارژ مجدد داشته باشد، سوزن خارج از منطقه سبز و در قسمت “شارژ مجدد” گیج فشار قرار می گیرد.
کپسولهای آتشنشانی نیاز دارند که علاوه بر بازرسیهای ماهانه بصری، تعمیر و نگهداری سالانه، در صورت وجود مشکل یا نیاز به آزمایش هیدرواستاتیک طولانیتر، تعمیر و نگهداری نیز انجام شود.
کپسول های آتش نشانی با عمر بیشتر از 2 سال، در زمان آزمایش هیدرواستاتیک، یا زمانی که به طور خاص توسط یک مغایرت بازرسی یا اخطار الکترونیکی نشان داده شود، تحت تعمیر و نگهداری قرار گیرند.
هنگام انجام تعمیر و نگهداری سالانه، موارد زیر علاوه بر الزامات مشخص شده در بازرسی های ماهانه انجام می شود (یکی از موارد نیز در طول این تعمیر و نگهداری سالانه تکمیل می شود):
- معاینه خارجی به دنبال هرگونه آسیب آشکار، خوردگی یا انسداد نازل.
- برای اطمینان از استفاده صحیح، مهر و موم (پلمپ) را با کشیدن پین جدا کنید. بلافاصله پس از آن مهر و موم را تعویض کنید. و مجددا پلمپ نمایید.
- فراتر از بازرسی های ماهانه و تعمیر و نگهداری سالانه، NFPA فواصل زمانی را تعیین می کند که در آن کپسول های آتش نشانی باید به صورت داخلی بازرسی و آزمایش هیدرواستاتیک شوند. این فواصل بسته به نوع ماده خاموش کننده مورد استفاده و نحوه نگهداری آنها متفاوت است.
در بازرسی داخلی، کپسول آتش نشانی به طور کامل جدا می شود. تمام اجزاء بازرسی و تمیز می شوند و قطعات شکسته تعویض می شوند.
پس از تکمیل، خاموش کننده دوباره سرهم بندی می شود و دوباره آماده استفاده قرار میگیرد. این بازرسی ها و تعمیرات داخلی بسته به نوع دقیق خاموش کننده می تواند از یک بار در سال تا یک بار در هر شش سال متفاوت باشد.
در چه شرایطی نیاز به بازرسی دوره ای کپسول های آتش نشانی بیشتر می شود؟
NFPA اعلام کرده است در صورت وجود هر یک از شرایط زیر، بازرسی ها باید بیشتر باشد:
- فراوانی آتش سوزی در گذشته
- خطرات شدید
- حساسیت به دستکاری، خرابکاری، یا شرارت های مخرب
- احتمال یا سابقه سرقت کپسول های آتش نشانی
- مکان هایی که کپسول های آتش نشانی را مستعد آسیب مکانیکی می کند
- امکان انسداد قابل مشاهده یا فیزیکی
- قرار گرفتن در معرض دماهای غیرعادی یا جوهای خورنده
- ویژگی های کپسول های آتش نشانی، مانند حساسیت به نشت
در طی این بازرسی ها، یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن توجه کرد این است که آیا کپسول آتش نشانی در محدوده قابل قبول خود تحت فشار است یا خیر.
NFPA همه چیزهایی را که در بازرسی بصری ماهانه گنجانده شده است فهرست می کند. اگر کمبودهایی پیدا شد، باید برطرف شوند – که ممکن است شامل شارژ مجدد کپسول آتش نشانی باشد [این شرایط در زیر آورده شده است]:
- کپسول در مکان تعیین شده از قبل، مستقر باشد.
- رویت خاموش کننده یا راهنمایی برای نشان دادن محل خاموش کننده وجود داشته باشد.
- دسترسی به خاموش کننده آسان و سریع باشد.
- قرائت گیج فشار یا نشانگر فشار در محدوده یا موقعیت مناسب باشد.
- پر بودن کپسول با وزن کردن آن بررسی شود.
- وضعیت لاستیک ها، چرخ ها، ارابه، شلنگ، و نازل برای خاموش کننده های چرخدار بررسی شود.
- نشانگر خاموش کننده های غیر قابل شارژ با استفاده از نشانگرهای فشار آزمایش شوند.
اگر نیازمند خدمات شارژ کپسول هستید، با ما تماس بگیرید. تلفن : ۶۶۸۷۹۳۹۸ – ۶۶۳۷۶۹۴۳
یا از طریق فرم درخوست شارژ ، با ما در ارتباط باشید.
نگهداری کپسول آتش نشانی
تست هیدرواستاتیک نیز در فواصل زمانی تعیین شده توسط NFPA انجام می شود و بر اساس نوع عامل خاموش کننده است. در طول آزمایش، خاموش کننده ها با آب یا سیال غیر قابل تراکم دیگر تا یک PSI مشخص برای حداقل 30 ثانیه تحت فشار قرار می گیرند. در حالی که خاموش کننده تحت فشار است، برای اطمینان از یکپارچگی سیلندر، بررسی تغییر شکل ها و اطمینان از عدم وجود نشتی، بازرسی می شود.
هزینه آزمایش هیدرواستاتیک بسته به اندازه سیلندر و نوع عامل خاموش کننده متفاوت است. اگر هزینه تهیه یک خاموش کننده جدید قابل مقایسه یا کمتر از هزینه آزمایش هیدرواستاتیک است، جایگزینی خاموش کننده قدیمی با یک خاموش کننده جدید گزینه خوبی است.
متداول ترین کپسول آتش نشانی از نوع شیمیایی خشک ABC است که 6 سال پس از تاریخ ساخت به شارژ مجدد و بازرسی داخلی و 12 سال پس از تاریخ ساخت نیاز به آزمایش هیدرواستاتیک دارد.