مقالات ایمنی و آتش نشانی

7 نکته در خصوص جعبه آتش نشانی استاندارد

جعبه آتش نشانی استاندارد

جعبه آتش نشانی استاندارد یکی از تجهیزات مهم و اساسی است که وجود آن برای هر ساختمانی لازم و ضروری است. علیرغم ظاهر ساده این ابزار متصدیان امر برای ساخت و نصب جعبه آتش نشانی الزامات و استاندارد هایی را تدوین نمودند و در ممالک پیشرفته جعبه آتش نشانی غیر استاندارد راهی برای ورود به ساختمان ندارد.

قوانین استفاده از جعبه آتش نشانی استاندارد

این قوانین و الزامات تا جایی پیش رفتند که حتی برخی از آزمون‌ های هوزریل آتش نشانی با جعبه انجام می ‌پذیرد. برای دغدغه‌ مندان حوزه ایمنی و آتش نشانی اینکه امروزه سازمان‌ ها و ادارات آتش نشانی ایران هم جعبه و هوزریل استاندارد (توامان با هم) می‌زنند و نه هوزریل استاندارد تنها.
امروزه تولید کنندگان تجهیزات آتش نشانی انواع جعبه ‌های آتش ‌نشانی تک کابین دو کابین افقی دو کابین عمودی و غیره را جهت نگهداری از تجهیزاتی همچون هوزریل آتش نشانی سامانه شیلنگ برزنتی و کپسول آتش نشانی طراحی و تولید می‌کنند.

بخش‌ های مختلف جعبه آتشنشانی تک کابین

– سال‌ها است که استفاده از قفل و کلید برای جعبه‌های آتش نشانی منسوخ شده است و بر اساس الزامات برای جعبه آتش نشانی باید از قفل آسان باز شو استفاده کرد تولید کنندگان ایرانی معمولاً از قفل آسان بازشویی که به قفل باکی شهرت برای تولید جعبه آتش نشانی استفاده می‌کنند. که نخستین بار توسط شرکت آریا کوپلینگ ابداع و به بازار معرفی شده است علاوه بر این قفل‌ ها قفل ‌های مخفی هم برای ساخت یک جعبه آتش نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

– جعبه های نشانی فولادی و با یک لایه رنگ پودری الکترواستاتیک پوشش دهی می‌ شوند. اگر قبل از پاشش رنگ سطح جعبه به درستی زیر سازی و آماده سازی شود و فرایند پاشش رنگ و پخت در کوله کوره انجام شود این رنگ آزمون ‌های مختلفی همچون کراس کات، سالت اسپری و غیره را پاس خواهد کرد.

– هر جعبه آتش نشانی به یک یا چند عدد لولا جهت باز و بسته راحت درب آن نیاز دارد لولای کتابی از مستحکم‌ ترین لولاهایی است که در این صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد اما لولاهای مخفی هم امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. بر اساس استاندارد لولایی که برای ساخت جعبه آتش‌ نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرد باید به گونه ای باشد که امکان باز شدن درب تا ۱۷۰ درجه را فراهم آورد.

ورودی خشک : در قسمت بالای جعبه آتش نشانی تک کابین محلی برای ورودی خشک تعبیه شده است لوله رایزر خشک از این طریق وارد جعبه می‌شود و به شیر فلکه‌ای (معمولاً ۱۳۵ درجه) متصل می‌شود.
شایان ذکر است که این خط آبرسان مخصوص استفاده نیروهای آتش نشانی است به این ترتیب که در زمان وقوع حریق آتش نشان شیلنگ آتش نشانی خود را به شیر فلکه‌ای وصل و آب مورد نیاز برای اطفاء حریق را از این طریق تامین می‌کند.

ورودی تر : بنابر الزامات ساختمان ‌های مختلف بایستی به هوزریل اتش نشانی مجهز باشند در یک جعبه تک کابین ورودی لوله اب هوزریل که به آن ورودی تر هم می‌گویند در قسمت پایین (سمت راست و یا چپ) جعبه تعبیه و هوزریل آتش نشانی از این طریق به لوله رایزل متصل می‌شود.

– شرکت ‌های تولیدی عموماً از دو ورق فولادی و استیل زنگ نزن برای تولید جعبه آتش نشانی استفاده می‌کنند جعبه‌های آتش نشانی استیل که از ظاهر زیبایی برخوردار هستند مقاومت بسیار بالایی هم در برابر خوردگی برخوردار هستند، اما جهت تامین مقاومت جعبه‌ های فولادی یک لایه رنگ پودری الکترواستاتیک با ضخامت ۸۰ الی ۱۲۰ میکرون بر روی جعبه قرار می‌گیرد.

– به هنگام خرید جعبه آتش نشانی باید به اندازه فاصله بین مرکز پانچ ورودی خشک و تر توجه داشته باشید معمولا فاصله بین مرکز ورودی خشک و تر در یک جعبه آتش نشانی تک کابین ۵۷ سانتی‌متر است اما ممکن است این فاصله در جعبه تولید شده توسط شرکت‌ های مختلف کمی متفاوت باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *